Naționalismul păgubos

primit prin corespondență

 

Era normal ca politica europeană de globalizare să favorizeze apariția naționalismului. Este o reacție care arată că planul „conspiraționist” de uniformizare și îndobitocire a maselor este departe de a se finaliza.

Din păcate, tocmai acei factori care ar trebui să prezerve valorile care stau la baza identității naționale dau cu mucii în fasole prin asocieri nefericite și gândire retrogradă.

Biserica este împărțită acum în trei părți. Prima, „biserica la vedere”, este aceea care apare mereu la știri. Corupția, pedofilia, homosexualitatea, aroganța și, nu în ultimul opulența sfidătoare, sunt vertebrele acestei branșe care fac deliciul securalismului de import.

A doua parte, este „biserica conspiraționistă”.  Preoți influențați de spiritul atonit exagerează orice flecușteț de știre ducând mesajul apostolic în derizoriu. I-aș putea numi „sperietori de babe” fără cea mai mică reținere dacă misiunea lor s-ar opri aici. Dar nu, cu o tenacitate tembelă scuipă în stânga și în dreapta izolând „ortodoxia” de restul lumii, transformând-o într-o religie de oameni tâmpi. Ei sunt cei care mai cred astăzi că omul a fost făcut acum aproape 10.000 de ani și asta împotriva tuturor dovezilor științifice care dovedesc contratiul. Datorită lipsei de teologi deschiși la minte, care ar putea folosi teoria Darwiniană ca argument al creaționismului, s-a format un grup de oratori bărboși, la modă în seminariile teologice și în rândul acelora care vor să dea bine din punct de vedere spiritual, un fel de Dan Puric în sutană, care îndepărtează tineretul definitiv din biserică. Plaja de exercițiu a misionarismul lor, care exclude „îndreptarea păcătosului” și practică doar excluderea lui din viața socială, se îngustează pe zi ce trece.

A treia, este biserica practicantă în ascuns. Preoți și mireni care aplică litera și spiritul Evangheliei fără să apară pe sticla televiziunilor și fără să se afilieze cu cine știe ce mișcări național-socialiste. Ei sunt cei care întrețin cantine de săraci, orfelinate sau azile de bătrâni. Lucrarea lor nu este percepută de telespectatorul de la ora 5.

Pe de altă parte, trebuia să existe mișcarea legionară în România, că altfel, cum? Popi zburliți, zdrahoni rași în cap și vreo doi-trei securiști, asigură continuitatea identității naționale prin asocierea cu Legiunea, chiar dacă acest lucru îi discreditează din început. Nimeni nu a fost în stare până acum să creeze o mișcare de dreapta autentică, adaptată la politicile europene. O organizație care, cu legea în mână și cap limpede, să contraatace toate încercările de a eradica valorile naționale. În ritm de galerie scandează imbecilități xenofobe sau homofobe fără a putea avea o elită autentică și tenace care să acționeze legal și inteligent pentru a contracara extremismul maghiar, pentru a penaliza în forță pe liderii minorității rrome care își lasă etnia în aceeași stare de neintegrare socială de pe vremea lui Cuza sau pentru a contraargumenta drăgălășeniile mițoase ale multicolorului Remus Cernea.

Nimeni nu a fost în stare să penalizeze toate compromisurile pe care le-au făcut românii prin reprezentanții lor în ultimii 26 de ani, de la participarea voluntară la atacarea Serbiei, până la importul de politici care încet dar sigur va legaliza căsătoria între persoane de același sex.

Ca o concluzie, consider că românii, care mai au ceva-ceva sentimente naționale și bun-simț, vor dispărea din faună în aproximativ 10-15 ani. Biserica se va distruge în primul rând din interior iar eu voi emigra în Madagascar, unde am auzit că peste vreo douăzeci de ani va mai exista presă liberă.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s