Șerbet de sfinți

Victor Roncea este un dulce, Dan Puric este un sfânt iar cealalt iubit al meu este cosmetician. De la el fac rost de subiecte pentru anchetele de social şi politic. Este doldora de informaţie ca o bancă de date cu miros de Kevin Clain. Mircea Badea îşi tratează acneele la el cu extract de lamimum purpureum ; Gâdea, cutele de pe frunte cu infuzie de myosotis; Cartianu, accentul graseiat prin masaj facial; Victor Roncea, noile obsesii religioase cu miere de albine iar nemuritorul Dan Puric se recondiţionează prin imbăieri cu public.

O comoară băiatul ăsta!

Cunosc punctele slabe ale tuturor vedetelor. Nu-mi pot ascunde nimic în momentul interviurilor. Le las să vorbească liber, creându-le impresia de siguranţă şi, la momentul oportun, când doresc să obţin de la ei subiectul căutat… ZBANG! „Am auzit că aveţi o aluniţă pe fesa stângă şi că măicuţa cu care aţi fost la Naşul nu ar fi în graţiile Patriarhiei BOR. Cică ar fi o româncă dată la ruşi, botezată precum Constantin, aproape pe patul de moarte”. Îi simt cum li se scurge toată dulceaţa pe podele. Se bâlbâie… „nebunilor!… sunteţi pierduţi! 666, ai? Slugilor!”

Dan Puric pluteşte intangibil pe bulevarde. Nu s-a ridicat încă la Tatăl. Apologeţii lui sunt din lumea bună. Nu mai deschide ochii decât pe jumătate, privind doar cu jumătate de pupilă, transpus. Bineînţeles că unghia aia intrată în carne îi trădează natura reală… dar cine ar îndrăzni să i se uite în pantof?

Cartianul nu are secrete.

Mircea trece prin faţa vitrinelor privindu-şi tricepsul, admirativ şi gândind urât despre mine: o fătucă fără viitor.

Gâdea… fruntea înaltă, bombată, ce ascunde genetic informaţiile, se luminează pe zi ce trece sub fondurile de ten de sute de euro cutiuţa.

Ştiu, sunt rea şi iubesc bărbaţii. Îmi plac luminile ce le îngălbenesc figurile în timpul şedinţelor foto, masca de desubtul figurilor, poziţia lor importantă, mintea cât o alună de pământ. Dar cel mai mult şi mai mult îmi iubesc prienul oficial. El nu merge la cosmetician şi habar n-am cum să-l iau prin surprindere. Cosmeticianul este superficial ca tip dar talentat.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s